Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
 Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic

donderdag 22 januari 2015

Onze toetsweek in snaps

Je leert uren soms zelfs dagen voor je toets, je zit te blokken voor je schoolcarrière en het enige wat je onder de toets kan denken is; Wanneer hebben we dit geleerd? Je bent niet de enige scholier die hier last van heeft. Dan komt het, de toetsweek. De beruchte toetsweek. Vijf dagen lang leef je in een hele andere wereld. Besef van tijd ben je kwijt door de roosters met vreselijke tijden. Vakken waar je hoge cijfers op verwacht gaan opeens met punten naar beneden en de vakken waar je van te voren de hoop al voor had opgegeven blijken opeens je talent te zijn. Niks is nog wat het lijkt. In de eerste klas van het middelbare maak je kennis met dit vijf-daagse ritueel, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je te verduren krijgt. Dat betekent niet éen keer per jaar, maar vier keer per jaar een toetsweek.
Wij hebben net onze tweede toetsweek van het jaar achter de rug. We hebben het weer eens overleefd en als bewijs daarvan delen we in dit artikel de bijbehorende foto's via Snapchat!Dag 1
We begonnen de dag om 8:45 stipt met een engels mondeling. Dit deden we met z'n vieren, waaronder Nicole en ik. We gingen met de bus en omdat de tijden niet altijd op elkaar aansluiten waren we wat eerder heengegaan, eerder dan de hele school blijkbaar. Na een kwartiertje in het engels over sport gepraat te hebben gingen we naar het volgende lokaal om onze uiterste best te doen op een engelse literatuur toets. Laten we zeggen dat Arthur het ons zeer moeilijk heeft gemaakt. Gelukkig konden we even uitrusten na die tijd want we moesten maar liefst vijf tussenuren wachten op onze laatste toets van de dag. De laatste toets die we moesten maken was informatica. Lekker met codes werken totdat je het gewenste resultaat hebt. Voor ons niet echt een pretje en we hebben dan ook de hele toets samen gemaakt. Thanks to onze chille leraar.

                                  

Dag 2
De tweede dag bestond voor ons uit frans en wiskunde. Frans was een kijk- en luistertoets en elke keer blijkt maar weer dat lang geconcentreerd blijven heel moeizaam gaat. Geen goed idee om bij het raam te gaan zitten, bomen en auto's zijn dan op eens een stuk interessanter. Over wiskunde valt weinig te vertellen, ook weinig te snappen trouwens.

                                 

Dag 3
Tijd voor een presentatie in het Duits. Allebei deden we het over een reis. Nicole vertrok met haar reisorganisatie naar Sri Lanka en ik naar Oostenrijk. Dit ging bij ons allebei goed en ook dat voelt wel eens goed om te zeggen! Verder hadden we deze dag aardrijkskunde. Die toets ging gemiddeld en dat is positief! Om de dag helemaal goed af te sluiten vonden we (Nicole) mijn gymtas terug! Ik ben nogal een chaotisch persoon en vergeet nogal vaak mijn spullen. Zo ook mijn gymtas wekelijks. Normaal hangt mijn tas dan nog wel ergens, maar dit keer was hij weg. We vonden hem terug bij de gevonden voorwerpen. 

                                 

Dag 4
Ons geliefde vak geschiedenis is aan de beurt. Extra pennen mee, je fantasie erbij, want je gaat grote zelf verzonnen verhalen opschrijven. Elke keer weer, hoe vaak je ook Jort geschiedenis filmpjes op Youtube bekijkt. Het was trouwens ook erg koud in het lokaal, ik verwacht hiervoor wel een paar punten extra.   

                                 

Dag 5
De laatste toetsdag! Voor de tweede keer maakten we een Frans toets, dit keer grammatica. Vervolgens een Nederlandse literatuur toets erachteraan. Niet echt een fijne dag om af te sluiten. Maar hé, we did it! Toetsweek is over! 

                                 


 Bonusmateriaal

                               

Voor de mensen onder ons die ook net een toetsweek achter de rug hebben, of misschien nog ingaan. We weten hoe het voelt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten