Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
 Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic

zaterdag 17 januari 2015

Recept: Bananenpannenkoekjes


Eigenlijk is dit al een heel bekend recept, maar deze pannenkoekjes zijn gewoon zo lekker en makkelijk te maken dat ik er toch graag een artikel over wil schrijven.
Op schooldagen heb ik meestal niet zoveel tijd om een lekker ontbijt te maken, dus maak ik vaak snel een kom yoghurt met muesli. In het weekend, vooral op zondag, heb ik gewoon zin in een echt lekker ontbijt en meestal kies ik dan voor bananenpannenkoekjes. 
De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn:


♥ 1 rijpe banaan (die met vieze bruine plekjes werken het beste!)

♥ 2 eieren

♥ wat boter of olie om in te bakken

♥ kaneel (als je dat lekker vindt, anders laat je het gewoon weg!)

Als eerste breek je de banaan in stukjes en dan prak je hem net zolang met een vork tot er niks meer te prakken valt.Dan doe je de eieren er bij en meng je ze met de vork door het bananenpapje.Ik doe er nog wat kaneel doorheen, omdat ik vind dat het er nog lekkerder van wordt. Als je kaneel niet zo lekker vindt, kun je het gewoon weglaten. Nu kun je de boter laten smelten in een koekenpan. Zorg er wel voor dat je genoeg boter gebruikt, anders kun je de pannenkoekjes niet omdraaien.Ik bak 3 pannenkoekjes tegelijk, zo ben ik lekker snel klaar en zijn de eerste pannenkoekjes niet afgekoeld als ik klaar ben met de laatste!
Als je denkt dat je ze kunt omdraaien, moet je dat gewoon even proberen met een spatel. Lukt het niet omdat de onderkant nog niet helemaal gaar is, dan wacht je gewoon nog even. Je merkt vanzelf wel wanneer je ze echt kunt omdraaien.Op het eind doe ik er meestal nog wat honing over, zodat het wat zoeter wordt. Maar je kunt natuurlijk alles doen wat je wilt!

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er echt heel erg lekker uit! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yum, dit klinkt echt heerlijk. Zelf mag ik normaal geen pannenkoeken, omdat ik allergisch ben voor melk, maar dit is echt dé oplossing ^^

    BeantwoordenVerwijderen